Hur du spelar på trav eller galopp

Det är populärt att spela både på trav och på galopp. De båda sporterna har flera likheter men också mycket som skiljer dem åt. Många vill pröva lyckan genom att spela på trav eller galopp. Som allting annat är det bra om du sätter dig in i ämnet för att få önskat resultat. I detta fall en vinst.

Galoppen utmanar travsporten
Trav är en stor, populär och folklig sport i Sverige. Galopp är inte lika vanligt men den är på frammarsch. Trav är en folksport som du relativt enkelt kan lära dig och sätta dig in i. Det populäraste spelet är V75 som bland annat tv-sänds och loppen körs vanligen på lördagar. Varje V75-omgång har sju omgångar. Om du lyckas med att satsa på rätt häst i alla sju lopp vinner du 40% av den totala prispotten. I varje lopp kan du satsa på vinnare, plats, trio och tvilling. Om det låter för svårt men du ändå vill prova lyckan, kan du köpa en så kallad Harry Boy. Det innebär att datorn lottar fram vilka hästar du ska spela på.

En snabb sport
Galopp är en snabb sport med lopp som är minst lika spännande som trav. Precis som på trav kan du spela på lopp över nätet genom att öppna ett konto på ATG.se. På deras hemsida finns information om landets alla galoppbanor samt startlistor och spelinformation. Galoppen brukar vanligtvis köras på onsdagar och söndagar runt lunchtid. Även i galoppen kan du spela på vinnare och på plats. Hur höga oddsen är för att en häst ska vinna ett visst lopp beror mycket på konkurrensen och vinstsumman kan därför variera ganska stort. Om du spelar på plats räcker det att hästen som du spelat på kommer etta, tvåa eller trea i mål för att du ska vinna. Vilken av dessa placeringar hästen får spelar ingen roll. Du vinner ändå.